Objave

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika Hrvoja Marka Peruzovića „Lingua franca“!

U četvrtak, 21. prosinca 2023. godine u 18 sati, u Galeriji Emanuel Vidović na Poljani kraljice Jelene 4 u Splitu otvoriti će se izložba slika Hrvoja Marka Peruzovića Lingua franca.

Organizatori izložbe su Muzej grada Splita i Muzej Matije Skurjenija iz Zaprešića, a kustosi izložbe Ante Žaja i Nela Žižić.

Hrvoje Marko Peruzović rođen je 28. travnja 1971. godine u Zagrebu. Završio je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu. Diplomirao je slikarstvo 1995. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ðure Sedera. Studijski je boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Član je HZSU-a i HULU-a Split. Osim slikarstva bavi se klasičnom grafikom, ilustracijom, skulpturom i fotografijom. Izlagao je na sedamdesetak samostalnih izložbi kao i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Piše poeziju, aforizme i kratke eseje iz područja likovnosti. Dobitnik je prve nagrade „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama, koja se dodjeljuje u sklopu zadarskog festivala književnosti KaLibar. 

Izložbom Lingua franca Hrvoje Marko Peruzović predstavlja publici novi ciklus slika u tehnici akrilika na platnu. Peruzović je slikar koji slobodno prebire po povijesti formi i stilova i vraća se, vođen istim, nelinearnim, doživljajem vlastitoga djela, starim postupcima, motivima i temama u cilju prenošenja novih simboličko-metaforičkih vizija u kojima se reflektira njegov doživljaj društva i čovjeka u digitalno, posthumano doba.

Izložba će biti postavljena od 21. prosinca 2023. do 11. veljače 2024. godine.

Radujemo se Vašem dolasku!

Did you like this? Share it!

0 comments on “Pozivamo Vas na otvorenje izložbe slika Hrvoja Marka Peruzovića „Lingua franca“!

Comments are closed.