Objave

U Podrumima Dioklecijanove palače održala se prezentacija knjige „Trogir između svjetskih ratova (1918. – 1941.)“

U Podrumima Dioklecijanove palače održala se izvrsno posjećena prezentacija knjige „Trogir između svjetskih ratova (1918. – 1941.)“ autora dr. sc. Marijana Čipčića u izdanju Muzeja grada Splita.
Prisutnima se prva obratila ravnateljica Muzeja grada Splita Branka Brekalo istaknuvši kako je Marijan donedavno bio zaposlenik Muzeja gdje je dovršio i svoju doktorsku disertaciju iz koje je nastala ova publikacija. O knjizi i njenoj vrijednosti za hrvatsku i lokalnu historiografiju rekao je više doc. dr. sc. Branko Kasalo sa Sveučilišta u Zadru, a dr. sc. Stanko Piplović se detaljno osvrnuo na sadržaj knjige. Program je vodila Branka Teklić.
U predstavljanju knjige istaknuto je kako je Marijan znanstveni povjesničarski pristup obogatio muzeološkom obradom građe upotrijebivši fotografije kao jednako vrijedan izvor informacija o razdoblju o Trogiru između dva svjetska rata.

Foto: Teo Begović

Did you like this? Share it!

0 comments on “U Podrumima Dioklecijanove palače održala se prezentacija knjige „Trogir između svjetskih ratova (1918. – 1941.)“

Comments are closed.