Edukacija

Muzej grada Splita odavno je prepoznao važnost edukacije kao i suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama s područja grada Splita i drugih hrvatskih gradova. Stoga pedagoško-edukativnom radu pristupamo sustavno od 2007. godine. Svoju ulogu u populariziranju i tumačenju povijesti i kulturne baštine Splita realiziramo kroz opća i tematska vođenja po stalnim postavima i povremenim izložbama, muzejske radionice, igre, prezentacije, edukativne projekte…

Edukativni programi u Muzeju, Galeriji Emanuel Vidović, Podrumima Dioklecijanove palače te Srednjovjekovnom vojnom ophodu nad sjevernim zidom Dioklecijanove palače usmjereni su ne samo na stjecanje znanja, već i različitih vještina i iskustava, a namijenjeni su širokom krugu muzejskih posjetitelja (predškolcima, osnovnoškolcima, srednjoškolcima, studentima, individualnim posjetiteljima, obiteljima…).

Cilj i svrha našeg djelovanja je poticati i razvijati interes prema zavičajnoj povijesti, prepoznavanje vrijednosti kulturne baštine grada podno Marjana te afirmiranje želje za istraživanjem te kreativnim i likovnim izražavanjem.

Marija Plazibat, kustosica muzejska pedagoginja

Did you like this? Share it!

0 comments on “Edukacija

Comments are closed.