Objave

Dođite na Noć muzeja 2019. u Muzej grada Splita, Galeriju Emanuel Vidović i Podrume Dioklecijanove palače!

Pozivamo Vas na Noć muzeja 2019. uz bogat kulturni program u Muzeju grada Splita, Galeriji Emanuel Vidović i Podrumima Dioklecijanove palače.

Prvi put u Muzeju grada Splita možete pogledati jedinstvenu izložbu „Splitski grbovi -Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“ bit će postavljena na više lokacija: u dvorištu Muzeja, dvorani za povremene izložbe, na terasi… potražite još grbova u ostalim muzejskim prostorima.

Uz stručno vodstva po svim prostorima, djecu ćemo razveseliti pedagoško–edukativnim programom „Korištenje novih tehnologija”.

Postav Muzeja i Galerije Emauel Vidović možete doživjeti u punoj multimediji uz najmoderniju Wi-Fi  tehnologiju putem Vaših pametnih telefona.

Muzejske publikacije i suveniri dostupni su po prigodnim cijenama na muzejskim recepcijama tijekom cijele večeri.

 

 

PROGRAM:

18,00 – 01,00 sati
Posjet stalnom postavu Muzeja grada Splita, Galeriji Emanuela Vidovića.

Posjet Podrumima Dioklecijanove palače i Jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače

 

19,00 – 01,00 sat
Izložba “SPLITSKI GRBOVI – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“

Otvorenje izložbe biti će u dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Splita u 19,00 sati.

Izložbom kamenih grbova koji se čuvaju u muzeju po prvi put se predstavlja baština grada Splita zapisana u kamenu kroz sačuvane gradske grbove, obiteljske, odnosno grbove plemićkih i građanskih obitelji i crkvene grbove. Autorica izložbe je viša kustosica Muzeja grada Splita Elvira Šarić Kostić. Izložba traje do 30. travnja 2019. godine.

 

18,00 – 21,00 sat
Galerija Emanuel Vidović: stručna vodstva u  18,00 i 20,00 sati.

 

21,00 – 23,00 sata
Muzeja grada Splita, stručna vodstva u  21,00 i 22,00 sata.

 

 20,00 – 22,00 sata
Podrumi Dioklecijanove palače, stručna vodstva u 20,00 i 21,00 sat.

 

19,30 – 20,00 sati
Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle „Korištenje novih tehnologija” u Galeriji Emanuel Vidović

Djeca će saznati više životu i radu splitskog slikara Emanuela Vidovića i to putem multimedijalnog vodiča Smart guide.

 

20,30 – 21,00 sati
Pedagoško – edukativni program za djecu i odrasle „Korištenje novih tehnologija” u Muzeju grada

Djeca će više naučiti o povijesnim osobama i životu grada Splita kroz izloške koji se čuvaju u Muzeju i putem multimedijalnog vodiča Smart guide. Tako mogu vidjeti Grb Grada Splita u stalnom postavu Muzeja i kao dio izložbe “Splitski grbovi -Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita“ koju otvaramo u Noći muzeja.

 

18,00 – 01,00 sat
Prezentacija kulturne baštine putem Smart Guide multimedijalnog besplatnog vodiča kroz stalni postav Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović

 Muzej priča priču o povijesti Grada – ne samo kroz eksponate, već i kroz gotovo 200 audio-zapisa i galeriju fotografija koje su dostupne posjetiteljima putem Smart Guide platforme na njihovim „pametnim“ telefonima , na hrvatskom i engleskom jeziku. Posjetitelji se mogu informirati koristeći najmoderniju Wi-Fi tehnologiju koja ne ograničava broj istovremenih korisnika usluge ili količine sadržaja.

 

18,00 – 01,00 sat
“Klub prijatelja Muzeja grada Splita” (Muzej grada Splita, Galerija Emanuel Vidović i Podrumi Dioklecijanove palače)

 U Gotičkoj dvorani možete se učlaniti u “Klub prijatelja Muzeja grada Splita“ i tako ostvariti besplatno članstvo u 2019. godini. Učlaniti se možete i na recepcijama Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače.

 

18,00 – 01,00 sat

Udruga Kultura Split: „Slikajte se, tagajte,… Lajkaj nas na Fejsu, podijeli s prijateljima…“ (Jugoistočna kula Dioklecijanove palače)

Posjetitelji će moći  interaktivno se uključiti u Noć Muzeja grada Splita slikajući se u Fejsbook okviru, a onda dijeliti slike s prijateljima i tagati.

 

18,00 – 01,00 sat
Prigodna prodaja muzejskih suvenira i publikacija na recepcijama Muzeja grada Splita, Galerije Emanuel Vidović i Podruma Dioklecijanove palače

 U Noći muzeja na recepcijama Muzeja grada Splita možete kupiti muzejske suvenire i publikacije po promotivnim cijenama.

 

U Noći muzeja 2019. godine ulaz je slobodan.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Dođite na Noć muzeja 2019. u Muzej grada Splita, Galeriju Emanuel Vidović i Podrume Dioklecijanove palače!

Comments are closed.