Objave

Predstavljanje kataloga izložbe “Od rokokoa do secesije – odijevanje i modni pribor – izbor iz fundusa Muzeja grada Splita” – srijeda 24. svibnja 2017. 18:00 sati

Poštovane, poštovani,

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas ovu srijedu 24. svibnja u 18:00 sati u Gotičku dvoranu Muzeja grada Splita na predstavljanje kataloga izložbe Od rokokoa do secesije – odijevanje i modni pribor – izbor iz fundusa Muzeja grada Splita.

Uvodnu riječ će dati ravnateljica Muzeja grada Splita Narcisa Bolšec Ferri. Katalog će predstaviti docentica Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Katarina Nina Simončič. O radu na katalogu i izložbi govorit će autorica kataloga, kustosica Darka Perko Kerum.

Katalog je podijeljen na dva dijela. U prvom dijelu se, osim uvodnih riječi ravnateljice i autorice kataloga, s nekoliko misli iz restauratorske radionice obratila i viša restauratorica Dina Vuletin Borčić, koja je ujedno i zaslužna za restauratorsku obradu svih odjevnih predmeta prikazanih u katalogu. Kustosica Darka Perko Kerum je  obrađenu građu dovela u kontekst povijesti odijevanja i društveno – povijesnih prilika u Splitu, a u drugom dijelu detaljno su obrađene kataloške jedinice predmeta s fotografijama.

Da nema strasti ne bi ni nas bilo!

Radujemo se Vašem dolasku!

Did you like this? Share it!

0 comments on “Predstavljanje kataloga izložbe “Od rokokoa do secesije – odijevanje i modni pribor – izbor iz fundusa Muzeja grada Splita” – srijeda 24. svibnja 2017. 18:00 sati

Comments are closed.