Objave

Program Muzeja grada Splita za Noć muzeja 27. siječnja 2017. godine

Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina provodi manifestaciju Noć muzeja, koja je u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja. Muzej grada Splita je kulturna institucija koja, zajedno sa svojim sastavnicama Galerijom Vidović i Supstrukcijama Dioklecijanove palače, već godinama bilježi rekordnu posjećenost tijekom manifestacije Noć muzeja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ove godine će se Noć muzeja održati u petak 27. siječnja.

PROGRAM:

**Muzej grada Splita, Papalićeva 1**

– U gotičkoj dvorani muzeja u 18:00 sati će se održati predstavljanje spomenara ‘Pjesme za Anticu’ autora Dujma Mikačića. Knjigu će predstaviti akademik Luko Paljetak, a u ime Muzeja će se prisutnima obratiti ravnateljica Narcisa Bolšec Ferri i viša kustosica Tea Blagaić Januška, urednica knjige. Odabrane stihove će recitirati prvak drame HNK Split Trpimir Jurkić, a uvodnu pjesmu će otpjevati tenor opere HNK Split Stefan Kokoškov. Šansonijer Darko Matičević uglazbio je Mikačićevu pjesmu ‘Čežnja’, koju će ovom prigodom i otpjevati. Posjetitelje će na ulazu u svečanu dvoranu Muzeju grada Splita dočekati ‘uskrsli domaćini’ Marko Marulić i Dmine Papalić. Za osvježenje u krčmi ‘Kod Laure’ u dvoru Muzeja grada Splita će se pobrinuti Vino like;
– besplatan razgled stalnog postava Muzeja grada Splita za sve posjetitelje;
– prigodna prodaja muzejskih izdanja i suvenira po promotivnim cijenama.

**Galerija Dioklecijan, Papalićeva 1**

– Besplatan razgled gostujuće izložbe Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače iz Mostara autora Milivoja Uzelca.

**Galerija Emanuel Vidović, Poljana kraljice Jelene bb**

– 20:00 h dolazak slikara Emanuela Vidovića sa kistom u ruci u svoj atelje. Slavnog slikara će utjeloviti njegov praunuk Mladen Čulić;
– Besplatan razgled stalnog postava memorijalne Galerije Vidović i prigodna prodaja muzejskih izdanja i suvenira po promotivnim cijenama.

**Jugoistočna Dioklecijanova kula, Obala Hrvatskog narodnog preporoda 25**

– Besplatan razgled prostora sa iluminacijom i izložbom autorice Vesne Ivanović.

**Supstrukcije Dioklecijanove palače**

– Besplatan razgled istočnih i zapadnih supstrukcija;
– prigodna prodaja muzejskih izdanja i suvenira po promotivnim cijenama.

Za osvježenje u krčmi ‘Kod Laure’ u dvoru Muzeja grada Splita će se pobrinuti Vino like.

Posjetitelje svih prostora očekuju ugodna iznenađenja!

U svim će se prostorima nalaziti muzejsko osoblje i volonteri koji će biti spremi odgovoriti na sva pitanje posjetitelja.

Za doživljaj potpune čarolije Noći muzeja posebnu zahvalu dugujemo Hrvatskom narodnom kazalištu Split, Vinu like i našim neumornim volonterima.

Radno vrijeme svih prostora je: 18:00-01:00 h

Did you like this? Share it!

0 comments on “Program Muzeja grada Splita za Noć muzeja 27. siječnja 2017. godine

Comments are closed.