Objave

Uskoro u Galeriji Emanuel Vidović Izložba SLOBODAN TOMIĆ – PERFORACIJE

Dragi posjetitelji,

ovim putem Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate otvorenje multimedijalne izložbe PERFORACIJE autora Slobodana Tomića koja će se otvoriti u Galeriji Emanuel Vidović 3. studenoga 2015. godine s početkom u 19,00 sati. Kustosica izložbe je Nela Žižić, viša kustosica Muzeja grada Splita.

Izložbu možete posjetiti od 3. studenoga do 18. prosinca 2015. godine. Ulaz na izložbu za sve posjetitelje je slobodan.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na tel. 021/360-172, 360-172 i 360-155.

Veselimo se Vašem dolasku!

________________________________________________________________________

O IZLOŽBI:

Slobodan Tomić rođen je u Splitu 1960. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1984. godine na Odsjeku grafike, u klasi profesora Dževada Hoze. Od 1988. godine sudjeluje na mnogobrojnim skupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i  na festivalima eksperimentalnog i animiranog filma. Istražuje na polju grafike, animacije i novih medija. Dobitnik je nekoliko međunarodnih nagrada za grafiku i kratki film.

Živi u Splitu i docent je na Umjetničkoj akademiji u Splitu gdje predaje kolegije Grafika i Računalno 3D oblikovanje.

Multidisciplinarna i multimedijalna izložba Slobodana Tomića, naslovljena «Perforacije», predstavlja nastavak umjetnikova istraživanja granica tradicionalne i digitalne grafike eksponirajući autorovu ideju o probijanju perceptivne opne između dva različita entiteta, analognog i digitalnog, stvarnog i virtualnog.

Tomić u prvom dijelu izložbe prostor ispunjava mobilnim formama koje uspostavljaju dijalog s precizno režiranim animiranim sekvencama koje se projiciraju na zidne plohe. Pokretne forme na simboličnoj razini prelaze iz trodimenzionalnog u kibernetički prostor, a animacije ih prate i nadopunjuju težeći sjedinjenju u zajednički prostor koji balansira između taktilnog i virtualnog.

Drugi dio izložbe čini serija animacija na monitorima koji su grupirani u poliptihe i diptihe na kojima se prikazuju radovi iste tematike. Sučeljavanjem različitih faza radnoga procesa oblikovanja 3D grafike, variranjem ritma i rakursa, autor neprestano mijenja karakter prikaza usmjeravajući promatračevu pozornost na proceduralne i “materijalne” osobine medija.

Istraživanjem radne površine računalne 3D grafike Tomić razvija originalni grafički jezik stvarajući sadržajno složena djela visoke likovne estetike. (Autorica kataloga izložbe: Nela Žižić, viša kustosica Muzeja grada Splita)
_______________________________________________________________________

Organizator izložbe: Muzej grada Splita
Kustosica izložbe: Nela Žižić, viša kustosica Muzeja grada Splita
Autor likovnog postava: Slobodan Tomić
Mjesto održavanja: Galerija Emanuel Vidović, Poljana kraljice Jelene bb, Split
Vrijeme održavanja: 03. studenog – 18. prosinca 2015. g.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Uskoro u Galeriji Emanuel Vidović Izložba SLOBODAN TOMIĆ – PERFORACIJE

Comments are closed.