Objave

4. MAGfestival započinje 28. kolovoza u Muzeju grada Splita

U organizaciji Muzeja grada Splita i Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) od 28. kolovoza do 6. rujna 2013. godine održat će se 4. MAGfestival, jedinstveni koncertno-umjetnički događaj u Republici Hrvatskoj. MAGfestival komorne glazbe nudi spoj glazbenog i kulturno-povijesnog doživljaja što ga čini privlačnim za široki krug ljubitelja umjetnosti i kulture.

Ulaznica za festival koji se održava u gotičkoj dvorani Velike Papalićeve palače (Muzej grada Splita) uključuje i razgledavanje stalnih postava Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović. Sinergiju glazbe, kulturne povijesti i umjetnosti, kao i kvalitetu ovogodišnjeg programa, prepoznalo je Ministarstvo kulture RH. Ovogodišnji MAGfestival trajat će pet koncertnih večeri, a prvi put u gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita u okviru MAGfesta natupa i inozemni komorni sastav Gudački kvartet HIP4tet iz Španjolske.

Srijeda 28.08. u 20.30: Otvorenje 4. MAGfestivala i koncert „Čarobnjakov učenik“
Subota 31.08. u 20.30h: Gudački kvartet HIP4tet (Španjolska)
Ponedjeljak 02.09. u 20.30h: Hrvatski gudački kvartet
Srijeda 04.09. u 20.30h: Večer hrvatskih skladatelja
Petak 06.09. u 20.30h: „Koncert za kraj jednog festivala“

Svi detalji o programu festivala mogu se naći u dvojezičnoj programskoj knjižici dostupnoj na recepciji Muzeja grada Splita i Galerije Emanuel Vidović te svim turističkim informacijskim centrima u Splitu.

Did you like this? Share it!

0 comments on “4. MAGfestival započinje 28. kolovoza u Muzeju grada Splita

Comments are closed.